Bútorszövetek kárpitozása az Ezüstfotelnél!

Kiemelkedően nagy választék, folyamatosan megújuló kínálatunk várja Önt bútorszövet kereskedésünkben. Látogasson el hozzánk Pilisvörösvárra, ahol kitűnő csapatunk szakemberei lesik minden kívánságát, hogy otthona elegáns és harmonikus hangulatot keltsen a mindennapokban. Családi vállalkozásunk hosszú évek óta áll az Önök rendelkezésére, hogy ötvözze az Ön kitűnő ízlését a mi szaktudásunkkal, és élvezze ennek gyümölcsét.

Elkopott? Kiszakadt?–vagy csak egyszerűen újítani szeretne? Ne dobja ki! Itt az Ezüstfotel kereskedésnél, szakembereink szaktudásával és az Ön fantáziájával, nem ismerünk határokat, bútorszöveteink kínálata mindenkinek kielégítő megoldást nyújtanak a családi fészek melegéért.

Árukínálatunkban megtalálhatóak a modern, és a klasszikus kárpit anyagok egyaránt:

  • Textilbőr

Cowboy textilbőr

butorszovetek-2

California textilbőr

 

  • Zsenília

Disco – fekete

  • Bársonyszövet

 

  • Zsákszövet
butorszovetek-16

Kent bútorszövet

 

  • Jacquard lakástextil

 

A „kárpitozás” mestersége a XV. század táján alakult ki, majd terjedt el, ahogy egyre többen kerestek kényelmes kárpitozott bútorokat, párnákat, székeket, fali kárpitokat otthonaikba.

Az üllőbútorok kárpitozásainak elemei:

A XVI. századtól a párnázott bútorzatokat, leváltották a teljesen kárpitozott ülő és fekvő alkotások, és megszülettek a garnitúrák, melyeket napjainkban is használunk. A kárpitozás igazán a biedermeier idején, az 1800-as éves során, a virágkorát élte. Georg Junigl ebben az időben szabadalmaztatta ezt az eljárását, mellyel egy magasabb szintre emelte a bútorkárpitozást. A kender különleges megmunkálásával, és vasrugók beépítésével a felületet olyan rugalmassá tette, mint a régebben használt lószőr párnákat. Akkoriban ezzel az eljárással a kárpitozott bútorok jóval praktikusabbak lettek. Az 1500-as évek során még csak az ülőfelület kárpitozása volt elterjedt, később már olyan ülőgarnitúrákat alkottak melyeknél a kárpitos munka hangsúlyosabbá vált az asztalosénál, végül a biedermeier korszak idején már éppen csak észrevehetők voltak a fa elemek. Az ez idáig kialakult találmányok és eljárások az 1960-as évekig voltak használatban az ülőalkalmatosságok készítése során. Ebben az időben jelent meg azonban a tűzőgép és habgumi (laticel), ami egy modernebb bútorgyártási technológia elterjedését tette lehetővé. A gyorsabb munka érdekében lecserélték a lószőrt és afrikot, helyettük pedig szivacsot kezdtek használni.

Vannak, azért akik még a mai napig használják régi technológiát, klasszikus bútorok felújításához. Az autentikus antik restauráció megköveteli ezt, ha a kárpitos mester korhű akar maradni, hiába a megfizethetőbb, korszerű eljárásforma. Evégett is egy igazi kézműves kárpitos alkotás iparművészeti műremekként is felfogható.

A szövet keresztirányú fonalaiként felhasznált technológia a zseníliáról kapta a nevét. Kellemes tapintásúak, tetszetős, telt fogásúak és magas használati értékűek. A zsenília cérna tulajdonképpen egyfajta bolyhos fonal, amely készülhet akár pamutból, akár valamilyen mesterséges szálból. A szövet teltségét növelik, a felületet plasztikussá teszik, és kellemes tapintást kölcsönöznek neki. A pamutos termékek a jó nedvszívó képességük miatt, az akril vagy poliészter zsenília pedig egyéb kedvező tulajdonságaik, mint a jó kopásállóság, fényállóság és a könnyebb tisztíthatóság miatt előnyösek.

Üzletünkben megtalálja álmai szövetét! Jöjjön el Pilisvörösvárra, vagy látogasson el honlapunkra, ahol megtekintheti teljes kínálatunkat!

Pilisvörösvári bútor és bútorszövet bemutató termünkben, várjuk Önt mindennap!

 

Kapcsolat

H-2085 Pilisvörösvár, Fő u. 33/A

Tel.: +36 26 330 692

E-mail: ezustfotel@freemail.hu

H-P.: 9-17-ig, Szombat: 9-12-ig